sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lokakuisia välimuistamisia

Hanna-Nanna on saanut mukavan yllätyksen jo ennen kierroksen varsinaista alkua:

Posti toi kirjekuoren ja hetken aikaa raksutti, kun katsoin lähettäjän tietoja (eli übermartan). Kuoresta paljastui skräpätty kortti ja kirjanmerkki. Upeat ja itsetehdyt! Nämä kyllä piristivät päivää. 

Ja vielä P.S. parilleni, no worries, mulla on lyhyt muisti ;).




Pomppimisia blogin Pomppija on saanut välimuistamisena postikortin. Pomppisimisia-blogista napattu viesti kertoo, että Teenystävä on kovasti iloinen :)

Ensimmäinen paketti - vinkkejä ja muistutuksia

Heipä hei kaikki!

Nyt mennään jo lokakuun vihonviimeisiä päiviä, joten laitetaanpa muistin virkistykseksi tähän ohjeita ensimmäisen paketin lähettämisestä ja ideoinnista. Tärkein muistettava asia on, että lähetät ystävällesi jotain sellaista mistä ajattelisit hänen pitävän. Lue siis tiedot jotka ystävästäsi sait ja mieti paketin sisältöä myös sen kautta kuukauden teemojen lisäksi. Iloista marraskuuta kaikille! Me täällä odottelemme jo jännityksen sekaisella innolla millaisia paketteja keksitte :)

  • Marraskuun teema: Ehkä vuoden ankein kuukausi, esittele parillesi jotakin uutta marttamaista, mitä hän voisi kokeilla. Se voi olla uusi materiaali, resepti, ohje tai lähes mitä tahansa!
  • Paketit voivat sisältää sinänsä lähes mitä tahansa, mutta on hyvä muistaa, ettei lähetä sellaista, mitä ei olisi itselläkään kiva saada. Pakettien kuuluu olla DIY-henkisiä (do it yourself), voit esimerkiksi itse näpertää parillesi jotakin, lähettää tarvikkeita ja antaa ystävällesi myös uusia vinkkejä!
  • Ajatus on, että kierroksen aikana käytät vähintään 35e pakettien kokoamiseen. Sen miten summa jakautuu eri kuukausille voit päättää itse. Toisen kuukauden paketti voi hyvin olla arvokkaampi kuin toisen, kunhan loppusumma pysyy annetuissa rajoissa.
  • Älä paljasta kuka olet! Älä käytä kierroksella käytössä olevaa nimimerkkiäsi vaan allekirjoita viestit esim. Salainen Martta tai SMY. 
  • Lähetä paketti ystävällesi viimeistään 25.11.
  • Laita paketin lähettäjäksi übermartta Johannan tiedot. Jos osoite on hävinnyt niin kysele mailitse!
  • Muista ottaa paketin seurantakoodi ylös jos sellaisen saat.
  • Raportoi lähetyksestäsi mahdollisimman pian salainen.martta@gmail.com -osoitteeseen. Raportointiin löydät laajemmat ohjeet tuolta "raportointi" välilehdeltä, mutta tässä lyhyesti. Kerro kuka olet, minkä kuun paketin lähetit, mikä oli paketin arvo ja mitä paketti suurin piirtein sisältää Jos pakettisi lähti postipakettina, eli sait seurantakoodin, niin kerrothan sen meille. Voimme sitten seurata missä paketti menee ja onko ystäväsi jo hakenut sen.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Vinkkejä ja ohjeita

Muutamia pieniä vinkkejä ja ohjeita Salaisen Marttaystävän taipaleelle.

Blogeista ja niihin kommentoinnista
- Jos sinulla on blogi ja haluat, että muut kierroksella olevat (ja tietysti Salainen Ystäväsi) pääsevät kommentoimaan niin muokkaathan asetukset siten että blogiisi voi kommentoida myös nimettömänä.
- Tuntemattomista (kirjoittajalle ainakin) syistä johtuen osa lukijoista ei pysty kommentoimaan blogeissa jos kommentit ovat upotettuna tekstin alle. Voit halutessasi muuttaa näitäkin asetuksia ja valita vaihtoehdoista "ponnahdusikkunan".

- On erittäin suositeltavaa käydä välillä katselemassa osallistujien blogeja. Ja kommentoidakin tietysti saa! Oman Salaisen Ystävän blogiin muistathan aina kommentoida nimettömänä ettei salaisuus paljastu liian aikaisin. 

Nettipostikortteja ja muita yhteydenottoja
- Näitä voi lähetellä ystävälleen aina kun vain siltä tuntuu. Varsinkin ensimmäiseksi yhteydenotoksi nettipostikortti on kätevä.
- Nettipostikorttien lähettäjäksi voit aina laittaa salainen.martta@gmail.com osoitteen.
- Muista allekirjoittaa kaikki yhteydenottosi "Salainen Marttaystävä", "Salainen Ystävä", "SMY" tai jollain muulla vastaavalla tavalla. Älä käytä kierroksella käyttämääsi nimimerkkiä.
- Sinä tiedät Salaisen Ystäväsi yhteystiedot, mutta hän ei tiedä kuka sinä olet. Muistakaa pitää tieto salaisuutena loppuun asti. Halutessasi voit vaikka hämäyksen vuoksi lähettää osan paketeista tai korteista eri paikkakunnilta jos satut kierroksen aikana matkustelemaan :)

Yleistä
- Blogin oikeassa reunassa on kierrokseen osallistuvien nimimerkit ja linkit mahdollisiin blogeihin. Jos perustat blogin kierroksen aikana niin kerrohan siitä meille. Lisäämme tietosi listaan ja kerromme Salaiselle Ystävällesi blogisi osoitteen.
- Kierroksen teemat on koottu oman alasivunsa alle kohtaan "Teemat"

Aurinkoista viikkoa!

T: Hanna ja Johanna

lauantai 15. lokakuuta 2011

Parit on jaettu!

Nyt on kaikille osallistujille lähtenyt sähköpostia, joissa on mukana tiedot omasta parista. Mikäli et ole saanut meiliä, niin ilmoita siitä übermartoille. Jäämme innolla odottamaan raportteja ensikontakteista!

HYVÄÄ ENSIMMÄISTÄ SALAISTA MARTTAYSTÄVÄKIERROSTA!

T. Johanna ja Hanna


perjantai 14. lokakuuta 2011

Tiedot paristasi tulee sähköpostiisi!

Ensimmäiset osallistujat ovat saaneet tiedot paristaan sähköpostiinsa. Loputkin saavat tiedon tämän viikon loppuun mennessä. Muista ottaa yhteyttä salaiseen marttaystävääsi heti, kun olet saanut hänen tietonsa (viimeistään 27.10.2011) sekä raportoida yhteydenotot übermartoille!

Terveisin, Hanna ja Johanna

maanantai 10. lokakuuta 2011

Ilmoittautuminen on päättynyt - parien jako käynnissä

Olemme saaneet mukavasti ilmoittautuneita ja pilottikierroksemme lähtee nyt oikein kunnolla käyntiin. Luemme kuumeisesti ilmoittautumislomakkeita ja mietimme kuka sopisi parhaiten kenenkin Salaisenksi ystäväksi... Lupaame, että jokainen leikkiin mukaan lähtenyt saa meiltä viestin paristaan ennen kuin viikko vaihtuu uuteen! Ja sitten onkin jo aika ottaa Salaiseen Marttaystävään ensimmäisen kerran yhteyttä.

Aurinkoista odottelua kaikille!

T: Hanna ja Johanna

perjantai 7. lokakuuta 2011

Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina!


Ilmoittautumisaikaa on vielä pari päivää jäljellä. Eli älä enää epäröi vaan täytä ilmoittautumislomake ja lähetä se osoitteeseen salainen.martta@gmail.com. 

Ilmoittautumislomake löytyy "ilmoittautuminen" välilehdeltä. Täytä kaikki kohdat ja lähetä se übermartoille sunnuntai-iltaan mennessä. Ilmoitamme sinulle Salaisen Ystäväsi tiedot muutama päivä ilmoittautumisajan päätyttyä. Tervetuloa mukaan!