torstai 14. kesäkuuta 2012

Arvonta ja kiitokset!

Kiitoskukkaset kaikille mukana olleille.
Salainen Marttaystävä 2 -kierros on nyt päättynyt. Eli kiitokset kaikille osallistujille! Teidän Übermarttananne oli kiva olla. Hommat hoituivat sovitusti ja (ainakin melkein aina) aikataulujen puitteissa. Lopuksi siis kiitoksena onnistuneesta kierroksesta arvonta.

Pakettiin päätyi pari pientä Turkuaiheista juttua. Ûbermarttanne kun oli tällä kierroksella Johanna - syntyperäinen Turkulainen... Arvonnan suoritin random.org -sivustolla. Numerot saitte tällä kertaa blogin reunalistan mukaisesti käänteisessä järjestyksessä niin, että Viiu oli nro 1 ja *esteri* nro 26.

Kuva paketista lisätään pikapuoliin, mutta tässä vaiheessa tiedoksi arvonnan voittaja, eli numero 25:

Paljon Onnea BlingBling!

Pysykäähän "kuulolla", sillä uusi kierros on suunniteltu syksylle eli ilmoittautumiset elokuussa 2012.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Viikon 24 päivityksiä

Tähän postaukseen saan varmasti lisättyä viimeiset saapuneet paketit. Salainen Marttaystävä on nyt lopuillaan ja jäljellä on enää tosiaan muutama pakettiraportti ja "loppukiitoksen" arvonta edessä. Kiitos kaikille osallistujille! Salainen Marttaystävä 3 sijoittuu syksyyn. Ilmoittautuminen alkaa elokuun alkupuolella. Käykäähän aina välillä blogissa tarkistamassa milloin ilmoittautuminen alkaa. Mutta nyt ne saadut paketit:

Mustikkatalkkunan paketti
Mustikkatalkkuna pääsee tekemään sushia:
Paketti oli kovasti myöhässä ja olin jo vaipunut epätoivoon, että salainen ystäväni oli minut unohtanut. Ymmärrän, kun hän kertoi puutarhakiireiden vieneen aikaa ja paketti oli mieluinen.



Unnukka sai maalaustarvikkeita:
Unnukan paketti
Unnukan paketti
Salaisen ystäväni paketit ovat kaikki olleet huimia yllätyksiä, mutta viimeisen paketin saavuttu, olin lentää pyrstölleni: öljyvärit, paletti ja pensselit sekä printatut maalausohjeet. SMYni ottamia omia valokuvia cd-levylle tallennettuna, jotka olivat tosi kivoja luontokuvia. Lisäksi kortti, jossa oli Peikon kuva (kutsumanimeni). Kortti panikin jälleen pääni askartelemaan, että kuka salainen ystäväni on, koska ensimmäisessä yhteydenottokortissa oli punatukkainen keijukainen ja nyt Peikko. Viimeinen paketti ei kuitenkaan paljastanut minulle, lähettäjää vaan mieleni kutkutus jatkui seuraavaan viikkoon, jolloin lähettäjäksi paljastui MaaTiainen. Viimeisessä kirjeessä oli SMY:ni tekemä upea lehti, jonka luinkin kannesta kanteen ja myös 7-vuotias pikkuystäväni, joka ihasteli, miten joku osaakin piirtää niin upeasti. Sieltä viimeiseltä sivulta löytyi myös salasana: Villi Vanilja. MaaTiainen on tainnut saadasieltä vinkkejä Peikosta. Olen muuten tehnyt jo yhden teoksen valmiiksi ja seuraava työ on valmistumassa. Ensimmäinen teokseni ilahduttaa minua paljon, koska huomasin, miten kivaa maalaaminen on. Enemmän päivänvaloa se ei kestä, kun maailman klassikkoteoksetkin kärsivät liiasta valosta. Olen huomannut, ettei minusta tule Moneta eikä Renoiria, mutta hyvä Hennessy kyllä :-) Kiitos Salaiselle ystävälleni ja kaikille mukana olleille. Seikkailu jatkukoon.

Lisätään tänne vielä päivittämättä jäänyt paketti. Übermartta pahoittelee unohdusta...

Kenguru on saanut sukkalankaa:
Kommenttina vaikkapa että lahjat ovat olleet hauska innostaja kevään eri käännekohdissa - nyt kesän käsityöt ovat viritettyinä; luulenpa että joku saa raitasukat jos kantapään konsultti ilmaantuu mökilleni!

Kengurun paketti

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Viikon 23 päivityksiä - osa 2

Paketteja on saapunut niin paljon, että tässä vielä toinen "postaus" tälle päivälle.

HPöllö on saanut viimeisen pakettinsa. Lue täältä lisää.

Marsun paketti
Marsu sai hauskoja juttuja:
Paketti oli todellinen loppuhuipennus mainiolle Salainen martta -kierrokselle! Suuressa käsityölehdessä oli useita ohjeita, joista tuli heti sellainen olo, että näitähän pitää kokeilla. Bonuksena lehden välissä oli Prinsessa-liite, mikä sopii minulle kuin nenä päähän, koska minulla on kaksi "prinsessaikäistä" tytärtä. Aurinkolasit olivat hauskat, tyttäret pitävät niitä varmasti, jos äiti aristelee hilemallia. Tai sitten pidämme niitä vuorotellen. Myös koristelinnunpesä ihastutti tyttäriä suuresti ja ilahdutti myös minua. Nokkossämpylöiden ohje osui sekin ihan nappiin. Kokeilin juuri taannoin yhtä ja täytyy sanoa, että vika oli joko reseptissä tai tekijässä, mutta lopputulos ei ollut ihan sellainen kuin olin ajatellut. Tässä saamassani reseptissä viehättivät myös siemenet ja unikonsiemeniä oli laitettu vielä pakettiin mukaan. Auringonkukansiemeniä minulla onkin valmiina kaapissa. Huivinsitomisohjeet tulevat taatusti käyttöön, minulla kun on yleensä tapana vain huitaista huivi kaulaan sen kummemmin sommittelematta. Myös paketista paljastunut ihana  rapiseva herkkupussi oli osuva ja sopiva. Kuivatuilla banaaneilla voi herkutella hyvällä omatunnolla. Kiitos ihana salainen ystäväni!
Tettan paketti

Tetta pääsee kesällä virkkaamaan:
Paketista löytyi virkattu napein koristeltu kesäkassi, kesän käsityöksi valkoista puuvillalankaa, virkattujen kukkien ohje sekä nappeja ja helmiä niiden koristelemiseksi,
kaunis vihreäkristallikukallinen kynttilänjalka. Ja kaikkein alimmaiseksi kukalliseen kukkaroon piilotettuna paljastuskirje. SMY:ni kertoi itsestään, perheestään ja harrastuksistaan. Olipa mukavaa tietää keneltä lähetykset tulivat! Hän asuu pohjoisissa ja minä etelässä, eipä taida polkumme todellisuudessa kohdata, mutta mukavaa että minulla on lappilainen ystävä, lämpimin ajatuksin kohtaamme varmasti usein.
 Kiitokset smy:lleni, nyt kesä voi alkaa :)

Talvikin paketti
Talvikki sai hauskoja ja hyödyllisiä juttuja:
Paketista paljastui valokuvakehys, johon saa 6 kuvaa ja voi kääntää mielialan mukaan esiin kunakin päivänä miellyttävimmän kuvan. Mukana oli myös askartelutarvikkeita ja kirjeessä vinkkejä esim. omien valokuvien tuunaukseen. Lisäksi vielä pienoinen retki-maustepurkki 4 eri mausteella. Eka paketissa saamani mausteiden siemenet lähtivät kaikki hyvin kasvamaan ja olen jo siirrellyt niitä ulos, joten hyödyllistä ja kivaa tavaraa olen saanut ystävältäni. Hän myös lähetti kortteja matkoiltaan Kööpenhaminasta ja Bonnista, joten suurkiitokset kaikesta muistamisesta ja oikein mukavaa ja lämmintä kesää ystävälleni sekä kaikille toiminnassa mukana olleille.
Kaisan paketti


Kaisa sai kesäisen paketin:
Askartelupohjina toimiville laatikoille on aina käyttöä ja kukat itävät jo parvekkeella. Ihanin kaikista oli kuitenkin savesta tehty mato, jonka saa laitettua kukkaruukkuun ja joka värillään ilmoittaa ruukun kosteusasteen. Minun kaltaiselleni "kukkien saattohoitajalle" ihan paras mahdollinen apu! Kaikki ystävältäni saamat lahjat ovat olleet ihania ja ilahduttaneet minua suuresti. Kiitoksia ystävälleni ja uber-Martalle! Salainen Marttaystävä todellakin toimi kuten piti ja ilahdutti useaan otteeseen kevään myötä.

Naelan paketti
Naela pääsee kokeilemaan pitsikukkien tekoa:
Sain viimeisen pakettini sopivasti perjantaiksi. Paketissa oli pitsikukkien tekoon tarkoitettu kehikko ja pirteää pinkkiä puuvillalankaa. Sormet syyhyävät päästä jo kokeilemaan pitsikukkien tekoa. Mukana oli myös Karibian aurinko -teetä ja oranssinen teesiivilä. Taidankin kokeilla jääteen tekemistä näillä. Olikohan salainen ystävä valinnut teenlajikkeen nimen sattumalta vai tarkoituksella, siinä kun on mainittuna osa marttayhdistyksemme nimeä :-)
Kesäiset salaattiottimet pääsevät varmasti myös käyttöön. Onhan minulla ihanasti tuoksuva pieni parvekeviljelmä yrttejä kasvamassa salaisen ystäväni aiemmin lähettämistä siemenistä. 
Kortissa salainen ystävä paljasti kuka hän on. Lämpimiä terveisiä ja iso kiitos Katille! Olit hirmuisen kiva salainen ystävä!

Viiu sai mm. naulakon ystävältääm_
Viiun paketti
Voi mahtavaa, miten ihania juttuja sain salaiselta marttaystävältäni!! Pakettini sisälsi ihanan naulakon, joka sopii juuri keittiömme väritykseen, eli se todennäköisesti päätyy vasta remontoidun keittiömme seinälle. Paketista löytyi kesälukemiseksi Irlantilainen aamiainen; Kertomuksia vihreältä saarelta sekä 3 pussia silkkiunikon siemeniä, nämä pääsevät pikapikaa kukkapenkkiini kasvamaan. Paketissani oli myös hopeasäie -lankaa, josta olen ideoinut jo vaikka mitä, hienoa kangasta sekä oikein kaunis kangassydän, jonka salainen ystäväni on itse tehnyt. Lisäksi paketissa oli ihana kesäinen kirje, joka sisälsi valtavan määrän kesäisiä vinkkejä aina kesävierailukohteista ruokaohjeisiin. Suurkiitokset ihanalle ystävälleni!! Oikein harmittaa, kun kierros päättyy....tämä on ollut ihana ja antoisa kokemus!! Niin ja muuten minulla ja salaisella ystävälläni on yllättävän paljon yhteistä!

Tosimartan paketti
Tosimartta on saanut hauskoja ja haasteellisiakin juttuja:
Sain ihanalta salaiselta ystävältäni - joka ei ole enää salainen, taas kerran huippukivan paketin.

Paketissa oli mm. Englannin tuomisia, esim. suihkumyssy joka löysi välittömästi arvoisensa käyttötarkoituksen! Hienoin suihkumyssy ikinä? Askarteluun innostavia kivoja juttuja ja muuta pientä mukavaa sekä... iik, isoäidinneliöitä, opas neliöiden tekemiseen ja lankaa ja virkkuukoukku. Minulle, käsityökammoiselle! En usko, että minulta koskaan syntyy isoäidinneliötä (ehkä hiirenhäntää voisin virkata nyt kun on se virkkuukoukkukin?). Valmiit, ihanan keväiset isoäidinneliöt löytävät sen sijaan paikkansa osana Siperian Marttojen neulegraffititempausta :) Samaten värikkäät lankanöttöset kuluvat samaan projektiin. Kuvia projektista tullaan päivittämään ainakin Siperian Marttojen nettisivuille.

Kiitos ystäväni, olet tuonut paljon iloa ja piristystä kevääseeni. Kaikkein parasta kaikesta kivasta ja ihanasta olivat ne neulanreikätekniikalla (oma termi) tehdyt kortit! Olen innolla tehnyt omia kortteja hyvien ohjeiden mukaan - ja yrittänyt keksiä omiakin malleja. Omien mallien keksiminen on kuitenkin hankalaa, olisiko sinulla vinkkiä mistä malleja voisi löytyä lisää?

Kuvaan ei ehtinyt karkkipussi, joka takavarikoitiin heti parempiin suihin.

Kahalen paketti
Kahale sai toukokuun pakettinsa ja syntympäiväivälahjan:
Tosin siitä uupuu salmiakkirasia ja suklaaley, jotka oli jo hävinnyt parempiin suihin ennen kuin ehdin kuvaa ottamaan. Pakettini siis sisälsi salmiakkia, suklaata, perhoskoukut, korttikilrjan, lankaa ja virkkuukoukun sekä ohjeen tiskirätin tekoon lisäksi sieltä löytyi mini kokoiset keittiövälineet, jotka löytävät tiensä minun johonkin miniprojektiini. Sekä syntymäpäiväpaketin, jonka tänään avasin: Sieltä paljastui 2 piparimuottia ja aivan ihastuttava huivi, jonka marttaystäväni on minulle tehnyt! Kiitos ystäväni aivan ihanasta kierroksesta. Olen innolla aina odottanut uutta pakettiasi.  Paketissa oli myös kortti, jossa ystäväni paljasti itsensä.  Hyvää kesää sinulle salainen ystäväni :)

Lakimiehen paketti
Lakimies on saanut kuvassa näkyviä kivoja juttuja ja käsityölehden.

Viikon 23 päivityksiä

Viikon poissaolon aikana on päivitettävää kertynyt vaikka millä mitalla. Siitä kiitos kaikille ihanille ei-enää-ihan-niin-salaisille Martoille!

MarttaMummin paketti

MarttaMummi sai toukokuun pakettinsa:
Kiitos Tetta! Oli oivallinen viimeinen lähetys. Piti heti kokeilla tiskikukan ohjetta
ja käyttää lanka. Valmis tulos kuvassa. Suraavaksi varmasti testaan suklaista
suosikkiohjettasi. Kirjassa on monta ihanaa reseptiä joita varmasti kokeilen.
Edellesen lähetyksen juustokakkukin on tehty. Ricotta-juustoa en kyllä löytänyt 
mutta cottagecheese on luultavati melko samanlaista sillä kakku onistui tosi
hyvin ja teki kauppansa.  Kiitos sinulle mukavasta keväästä ja uusista ideoista:)

*esteri* on saanut aivan mahtavan ja runsaan toukokuun paketin.Mulla on ollut ihania kuukausia Smy:n johdosta! Toivon että Smy ystäväni olisi nauttinut yhtä kovasti kuin minäkin! Lukekaahan täältä paketista lisää-

BlingBling:llä on on ollut tosi nappiystävä!! Ajatusten lukija kerta kaikkiaan. Mukavia paketteja olen saanut, just minunlaisia. Lukekaahan täältä lisää.

Minnailonan paketti
Minnailona sai jälleen kerran loistavan paketin ystävältään:
Kuvassa näkyvä helmikorukirja oli syntymäpäivälahja ihanalta SMY'ltäni. Varsinaisessa paketissa oli paljon eri kirjoista napattuja askartelu- ja käsityöohjeita, joista varmasti useampi tulee toteutettua (tiskirätteihin olen jo erikoistunutkin ;-)). Paketista paljastui myös kesäisiä herkkuja ja kauniita puisia nappeja, joista tyttäreni nappasi jo osan nappikokoelmaansa.Ja vaikka ne olikin tarkoitettu rintamerkki-askarteluun, ajattelin laittaa niistä kaksi juuri nappeja vaille valmiiksi saamaani tyttären neuletakkiin.


Tämä SMY2 -rinki on ollut ihana kevään piristäjä. Siitä suuri kiitos sekä übermartoille että parhaimmalle mahdolliselle salaiselle ystävälle.

Ruiskaunokin paketti
Ruiskaunokki sai hauskoja juttuja:
-sain kauniin kahvipurkin, jonka SMY:ni oli päällystänyt itse Decoupe-tekniikalla,Aito Martta tunnusmerkki!
-purkissa kahvia, naamio, kaksi helmilankarullaa ja käpy
-suloinen paketti!
Tavoitteeni on joskus oppia käpyilemään, välineet on niin kauniit! Paketti paljasti SMY:ni olevan Naela. Lämmin kiitos hänelle, kiitos Emolle ja kaikille osallistuneille! Reipasta Martta-kesää jokaiselle!

Pioni sai neulontatarvikkeita:
Pionin paketti
Salainen Marttaystävä tietää intohimoisen harrastukseni, neulonnan, mutta erityisen sukkien neulonnan, ja on onnistunut yllättää mut täydellisesti. Mulla on lähes kaikki neulekirjat, muttei tätä sukkakirjaa! Miten hän tiesi, ettei mulla ole sellaista?!? Täytyypä kokeilla tuota neulontatapaa, kaksi sukkaa yhtäaikaa. Olen itse ajatellut kokeilla Novitan uutuuslankaa, mutten ole vielä ostanut sellaista itselleni. Nyt tää bolerontyyppinen neuleohje Novitan uutuuslangan kanssa on Do it-listallani. Voi miten iloinen olenkin!


Hankun paketti
Henkku saa kesällä virkata:
Sain paketin, jossa oli ihana virkkauskirja, tunisialainen virkkuukoukku, kaksi kerää puuvillalankaa, amigurumiohjeet, kauniita muistilappuja peltirasiassa, pähkinä/hedelmäsekoitusta pussillisen ja pienen voidetuubin. Lisäksi sain syntymäpäivälahjaksi kauniin, itsetehdyn helmirannekorun! Aivan ihana paketti taas! Nyt tiedän nimimerkin jo...


Sandu on saanut pakettinsa:

Salaiseksi marttaystävkseni paljastui Heikun Keikun, jonka viimeinen paketti oli taas ihan mahtava. Juustokakku lähtee ihan heti kokeiluun (olisi lähtenyt ihan samantien jos en olisi unohtanut postireissulla avaimia kotiin ja vara-avaimen hakumatka kesti sen verran pitkään, etten jaksanut alkaa enää samana päivänä puuhaamaan). Jos olisi mahdollista, eläisin ehkä pelkästään juustokakulla ja Heikun Keikun lähettämä resepti kuulostaa kyllä niin herkulliselta (että sitä pitää tehdä niin että saan syödä koko kakun itse :) ). Kirjasta löytyi heti monen monta ohjetta joita haluan kokeilla enkä vielä ole osannut päättää mitä kokeilen ensimmäisenä. Ehkä teen kirjan ohjeen mukaan virkatun maton muovikasseista sillä parvekkeelle olisi mukava saada joku matto. Ja virkkaamistahan täytyy heti ruveta harjoittelemaan koska Heikun Keikun muisti koukkupuutteeni ja ystävällisesti lähetti minulle sellaisen. Juomajauhepussit lähtivät töihin mukaan jotta voi sitten herkutella töissäkin. Lisäksi hän muisti minua villalangalla joista tulee sukat (olen huono kutomaan sukkia kun toiseen pariin ei oikein mielenkiinto tuppaa riittämään mutta nämä aion saada kyllä valmiiksi. Lisäksi paketista löytyi kirje, jossa kerrottiin kuka salainen ystäväni onkaan ollut. Kiitos Heikun Keikun, minustakin ihan tuntuu että tunnet minut, niin osuvia pakettisi ovat olleet.
Sandun paketti
Tiuviulainen askartelee kesällä lampunvarjostimia:
Toukokuun paketti sisälsi kaksi pientä varjostinkehikkoa, kahdenlaisia lasihelmiä ja pikkuruisia nappeja sekä kerän puuvillalankaa.

Suloisista aineksista aion väkrätä kesäiset varjostimet - odotan innolla.
Tiuviulaisen paketti
Kiitos.